👨‍🎓 Admitere 2024 👩‍🎓

👨‍🎓 Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" 👨‍🎓

🌟 Oferta educațională pentru anul școlar 2024-2025 🌟

🌞 Cu mare plăcere, vă prezentăm specializările noastre pentru anul școlar 2024-2025, care includ un spectru diversificat de domenii precum comerț și economie, gastronomie și alimentație publică, turism și estetică.

👩‍🎓 Pentru anul viitor, ne bucurăm să anunțăm că vom avea disponibile o clasă de a IX-a liceu zi cu specializarea Tehnician în activități de comerț și două clase de învățământ profesional cu specializările Bucătar/Ospătar și respectiv Cofetar/Frizerie-Coafură-Manichiură.  

👩‍🏫 De asemenea, la seral, vom oferi o clasă de a IX-a liceu cu specializarea Tehnician în turism și o clasă de a XI-a seral cu specializarea Tehnician în activități economice (contabilitate).

👩‍💼 În plus, la nivel postliceal, vom avea specializarea de Tehnician Nutriționist, oferind astfel oportunități variate și adaptate nevoilor și intereselor fiecărui elev. 💯

  🎓 Cu dragoste și pasiune pentru educație, Echipa Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuși" 📚

Tehnician în activități de comerț 

Clasa: a IX-a liceu zi

Număr de locuri: 24

Admitere: computerizată în urma Evaluării Naționale

Durata: 4 ani 

🌟 Descoperă oportunitățile viitorului tău în lumea afacerilor! 🌟


Ești pasionat de lumea comerțului și vrei să-ți construiești o carieră solidă dintr-un punct de pornire excelent? Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" îți deschide ușile către un viitor plin de succes și realizări prin calificarea de Tehnician în activități de comerț!


Ce te așteaptă:

📚 O experiență educațională de excepție: Veți fi ghidați de către profesori dedicați și calificați, pregătiți să vă ofere cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în domeniul comerțului.

💼 Perspective de carieră promițătoare: Calificarea de Tehnician în activități de comerț vă va oferi o gamă largă de opțiuni de carieră, fie că doriți să lucrați în retail, marketing, management sau chiar să începeți propria afacere.

🎓 Acces la resurse moderne: Liceul nostru este echipat cu facilități moderne și tehnologii de ultimă generație pentru a vă asigura că veți dobândi cunoștințele și abilitățile relevante în industria comerțului.

🤝 Oportunități de networking: Veți avea șansa de a interacționa cu profesioniști din industrie și de a vă construi rețele de contacte valoroase, deschizând ușile către stagii și posibilități de angajare.

✨ Să descoperim împreună potențialul tău! ✨

Tehnicianul în activități de comerț este expertul care negociază, achiziționează și vinde produse, stabilind parteneriate și evaluând calitatea acestora pentru a justifica prețurile. El este pro-eficient în comunicare, atât în interacțiunea cu clienții, cât și în colaborarea cu echipa, și are abilități în utilizarea software-urilor specializate și îmbunătățirea calității muncii. Calificarea îi furnizează cunoștințe teoretice solide, capacități de coordonare și autonomie în sarcinile specifice. Absolvenții primesc un certificat de calificare profesională nivel 4 și suplimentul Europass, pe lângă diploma de Bacalaureat, deschizându-și astfel posibilitatea de angajare sau de a-și continua studiile în învățământul postliceal sau superior.


Ce înveți?

·         Verifici calitatea produselor pe care le comercializezi

·         Prezinți clienților oferta de mărfuri și paleta de prețuri

·         Calculezi stocurile și necesarul de aprovizionare

·         Completezi documente specifice livrării produselor

·         Identifici oportunitățile de piață, prin cercetări de marketing

·         Utilizezi tehnici de promovare a produselor


Care sunt beneficiile tale?

·         Efectuezi stagii de pregătire practică în magazine

·      Înțelegi viața unei societăți comerciale prin programul ”Firma de exercițiu” - copie fidelă a activității reale a unei firme

·         Cunoști legislația în domeniul protecției consumatorului

·         Dobândești competențe juridice necesare încheierii contractelor economice

·         Înveți tehnici de negociere

·         Utilizezi calculatorul în activitatea profesională


Ce job poți avea?

·         Agent comercial

·         Agent de vânzări

·         Consultant vânzări

·         Recepționer contractări și achiziții

·         Operator comenzi

·         Gestionar

·         Casier

·         Funcționar în activități comerciale

·         Merceolog


 Evoluția în carieră

·    Învățământ postliceal - calificările: Agent comercial, Asistent manager, Tehnician în activități comerciale, Tehnician în comerț internațional

· Învățământ superior:   ASE, Facultatea de Științe Economice – specializările: Economia comerțului, turismului și serviciilor, Management, Marketing, Tranzacții internaționale

 

Posibili angajatori

Descoperă oportunitățile de angajare la unele dintre cele mai prestigioase companii din domeniul comerțului! Printre posibilii angajatori se numără:

·         LIDL

·         KAUFLAND

·         CARREFOUR

·         PROFIT

·         PENNY

·         METRO

·         SELGROS

·         AUCHAN

·         PETROM

Alege să devii un Tehnician în activități de comerț și fii pregătit să intri în lumea profesională alături de aceste branduri de renume!

Alătură-te echipei noastre și pregătește-te pentru un viitor strălucitor în lumea afacerilor! Aplică acum pentru calificarea de Tehnician în activități de comerț la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și începe să-ți transformi visele în realitate!

Bucătar

Clasa: a IX-a învățământ profesional

Număr de locuri: 12

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu

Durata: 3 ani 

🔥 Descoperă pasiunea pentru arta culinară la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 🔥


Ești fascinat de secretele gastronomiei și visezi să devii un maestru al bucătăriei? E timpul să transformi această pasiune în cariera ta de vis! 

Prin calificarea de Bucătar, clasa a IX-a, la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși", poți începe să-ți construiești drumul către succes în industria culinară.


Ce te așteaptă:

🍳 O experiență educațională de excepție: Veți beneficia de îndrumare din partea unor profesori dedicați, cu experiență vastă în domeniul culinar, care vă vor împărtăși cunoștințele și tehnici avansate pentru a deveni un bucătar desăvârșit.

🌟 Dezvoltare profesională și personală: Prin intermediul unui curriculum adaptat cerințelor pieței muncii, veți învăța nu doar tehnici de gătit, ci și abilități de gestionare a timpului, gestionare a stresului și lucrul în echipă, esențiale într-o carieră de succes.

🔪 Acces la echipamente și facilități de ultimă generație: Liceul nostru este dotat cu cele mai moderne ustensile și echipamente de bucătărie, oferindu-vă un mediu propice pentru a vă exersa și a vă perfecționa abilitățile.

🎓 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, veți obține un certificat de calificare profesională, deschizându-vă ușile către oportunități de angajare atât în țară, cât și în străinătate.

🍽️ Pregătește-te să intri într-o industrie în continuă creștere și să devii un maestru în arta culinară!

Alătură-te nouă la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și începe să-ți construiești cariera de bucătar de succes! Aplică acum și descoperă toate minunile pe care lumea gastronomiei le poate oferi! 🍴👨‍🍳👩‍🍳

Bucătarii noștri își dedică timpul și priceperea pentru a crea delicii care să satisfacă cele mai exigente gusturi. Ei sunt cei care pregătesc ingredientele cu grijă, urmărind fiecare detaliu al rețetelor, de la amestecare și dospire, la coacere sau fierbere. După ce preparatele sunt gata, sunt împărțite cu atenție în porții perfect echilibrate.

Absolvenții noștri nu numai că dobândesc cunoștințele și abilitățile necesare, dar și validează aceste competențe printr-un examen de certificare a calificării profesionale. Odată promovat, aceștia obțin certificatul de calificare profesională nivel 3 și suplimentul Europass, recunoscut la nivel european.

După această etapă, ei sunt pregătiți să își găsească locul în lumea gastronomiei sau să continue studiile, având posibilitatea de a urma cursurile învățământului liceal și de a obține recunoașterea profesională și academică. Este timpul să începi o carieră plină de satisfacții în arta culinară!


Ce înveți?

·         Realizezi preparate culinare din bucătăria națională și internațională

·         Utilizezi tehnologii specifice pentru realizarea preparatelor dietetice, vegetariene, vegane și raw-vegane, de tip slow-food, fast-food

·         Prepari meniuri pentru servicii de tip catering

·         Aplici tehnici de prezentare estetică a preparatelor culinare


Care sunt beneficiile tale?

·         Efectuezi stagii de pregătire practică în restaurante

·    Poți obține ulterior, calificări de bucătar-șef, bucătar specialist, maestru în arta culinară, director de restaurant

·       Este în trend competiția culinară, iar tu vei fi specialist

·   Pe lângă celelalte tipuri de burse (merit, socială etc), toți elevii de la școala profesională primesc o bursă tehnologică în valoare de 300 de lei/lună

 

Ce job poți avea?

·         Bucătar în restaurant sau firmă de catering

·         Lucrător în fast-food, pizzerie

·         Bufetier

 

Evoluția în carieră

·         Învățământ liceal – calificarea: Tehnician în gastronomie

·         Învățământ postliceal – calificările: Tehnician nutriționist, Tehnician dietetician

·   Învățământ superior: - Facultatea de Alimentație și Turism – specializările: Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Inginerie și management în turism

       -Facultatea de Științe Economice – specializarea: Economia comerțului, turismului și serviciilor

Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație

Clasa: a IX-a învățământ profesional

Număr de locuri: 12

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu

Durata: 3 ani

🌟 Descoperă pasiunea pentru ospitalitate și servicii impecabile la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 🌟

Ești dornic să intri în lumea fascinantă a ospitalității și să îți construiești o carieră în domeniul serviciilor de top? Acum este momentul perfect să îți transformi visul în realitate prin calificarea de Ospătar, clasa a IX-a, la prestigiosul nostru liceu! Chelnerii (ospătarii) servesc produse alimentare și băuturi în locuri comerciale de luat masa și băut, cluburi, instituții și cantine, la bordul navelor și în trenurile de călători.


Ce te așteaptă:

🍽️ O experiență educațională interactivă: Veți fi ghidați de către profesori pasionați, cu experiență în industria ospitalității, care vă vor oferi toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în domeniul serviciilor.

🤝 Dezvoltare personală și profesională: Veți învăța nu doar tehnici de servire și de comunicare eficientă cu clienții, ci și abilități esențiale în gestionarea timpului, rezolvarea problemelor și lucrul în echipă.

🌟 Acces la practică reală în industrie: Liceul nostru colaborează cu restaurante și localuri de renume, oferindu-vă șansa de a vă exersa abilitățile într-un mediu real de lucru și de a vă construi o rețea de contacte valoroasă în industrie.

🎓 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, veți obține un certificat de calificare profesională nivel 3 și suplimentul Europass, deschizându-vă ușile către oportunități de angajare la nivel național și internațional.

🌟 Începe călătoria ta spre o carieră de succes în ospitalitate și descoperă toate minunile pe care le poate oferi industria serviciilor!

Alătură-te nouă la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și pregătește-te să devii un ospătar de excepție! Aplică acum și începe să-ți construiești viitorul într-una dintre cele mai captivante industrii din lume! 🍾🎉

 

Ce înveți?

·         Pregătești saloanele de servire în vederea primirii clienților

·         Recomanzi preparate și băuturi din meniu

·         Alcătuiești meniuri pentru diferite tipuri de mese și diferite categorii de consumatori

·         Servești preparate și băuturi și debarasezi mesele

·         Întocmești notele de plată și încasezi contravaloarea consumației

·         Acorzi atenție maximă fiecărui consumator


Care sunt beneficiile tale?

·         Efectuezi stagii de pregătire practică în restaurante și baruri

·         Îți dezvolți abilitatea de a comunica în limbi străine

·    Poți să te perfecționezi și să te specializezi în domeniu pentru obținerea calificărilor de ospătar-șef și director de restaurant

    ·   Pe lângă celelalte tipuri de burse (merit, socială etc), toți elevii de la școala profesională primesc o bursă tehnologică în valoare de 300 de lei/lună


Ce job poți avea?

·         Ospătar în unități de alimentație publică

·         Chelner pentru firme organizatoare de evenimente

·         Vânzător în unități de tip fast-food

·         Bufetier

 

Evoluția în carieră

·         Învățământ liceal – calificarea: Organizator banqueting

·      Învățământ postliceal – calificarea: Organizator de conferințe, congrese, târguri sau expoziții

·         Învățământ superior:

Cofetar-patiser

Clasa: a IX-a învățământ profesional

Număr de locuri: 12

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu

Durata: 3 ani

🍰 Bucură-te de aroma și creativitatea cofetăriei și patiseriei la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 🍰

 

🍩 Ești pasionat de deserturi delicioase și ai visat să devii un maestru cofetar sau patiser de excepție? Începe călătoria ta către o carieră dulce și plină de satisfacții prin calificarea de Cofetar - Patiser, clasa a IX-a, la prestigiosul nostru liceu!

 

Ce te așteaptă:

🎂 O experiență educațională deosebită: Vei fi îndrumat de către profesori pasionați și cu experiență în arta cofetăriei și patiseriei, care îți vor dezvălui toate secretele și tehniciile necesare pentru a crea cele mai delicioase și spectaculoase produse.

🍰 Dezvoltare a creativității și a abilităților practice: Veți învăța nu doar tehnici de preparare a deserturilor, ci și modalități de decorare și prezentare care să impresioneze orice client. Fiecare tort sau prăjitură devine o operă de artă în mâinile tale pricepute!

🌟 Acces la practică în industrie: Liceul nostru colaborează cu cele mai renumite cofetării și brutării, oferindu-ți oportunitatea de a-ți exersa abilitățile într-un mediu real de lucru și de a te conecta cu profesioniști din domeniu.

🎓 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, vei obține un certificat de calificare profesională nivel 3 și suplimentul Europass, deschizându-ți ușile către o carieră în domeniul cofetăriei și patiseriei, atât în țară, cât și în străinătate.

🍕 Patiserii şi cofetarii prepară diferite tipuri (sortimente) de prăjituri şi alte produse din făină, precum şi ciocolată şi produse de cofetărie. Cofetarul – patiser se ocupa în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie şi cofetărie, prepararea produselor de patiserie şi cofetărie, realizarea decoraţiunilor pentru produsele de patiserie şi cofetărie, pregătirea şi ambalarea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie şi cofetărie, precum şi cu asigurarea aprovizionarii cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.🍰🧁

🍰 Ia-ți destinul în propriile mâini și începe să creezi cele mai delicioase și frumoase deserturi! Alege să devii un Cofetar - Patiser la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și pregătește-te pentru o călătorie dulce și plină de succes! 🌟🎂


Ce înveți?

·         Realizezi produse de cofetărie și patiserie

·         Aplici tehnici de decorare a prăjiturilor și torturilor

·         Îți pui în valoare creativitatea și simțul estetic pentru a obține sortimente noi


Care sunt beneficiile tale?

·         Efectuezi stagii de pregătire practică în patiserii și cofetării

·         Poți să te perfecționezi și să te specializezi în domeniu pentru a obține calificarea de cofetar-șef, maestru în arta cofetară, director de restaurant

   ·   Pe lângă celelalte tipuri de burse (merit, socială etc), toți elevii de la școala profesională primesc o bursă tehnologică în valoare de 300 de lei/lună


Ce job poți avea?

·         Cofetar-patiser

·         Patiser

 

Evoluția în carieră

·         Învățământ liceal – calificarea: Tehnician în gastronomie

·         Învățământ postliceal – calificările: Tehnician nutriționist, Tehnician dietetician

·   Învățământ superior: - Facultatea de Alimentație și Turism – specializările: Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Inginerie și management în turism, Facultatea de Științe Economice – specializarea: Economia comerțului, turismului și serviciilor 

Frizer-coafor-manichiurist- pedichiurist

Clasa: a IX-a învățământ profesional zi

Număr de locuri: 12

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu

Durata: 3 ani

💇‍♀️ Descoperă arta frumuseții la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 💅


Ești pasionat de frumusețea și îngrijirea personală și visezi să devii un specialist în domeniul coafurii, frizeriei, manichiurii și pedichiurii? Este timpul să-ți urmezi pasiunea și să-ți transformi talentul într-o carieră strălucitoare prin calificarea de Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist, clasa a IX-a, la liceul nostru de prestigiu!

 

Ce te așteaptă:

💇‍♂️ O experiență educativă dinamică și captivantă: Vei fi ghidat de către profesori pasionați și experimentați, care îți vor oferi toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în arta coafurii, frizeriei și esteticii unghiilor.

💅 Dezvoltarea abilităților practice și creativității: Vei învăța cele mai recente tehnici de tuns, coafat, vopsit, manichiură și pedichiură, transformând fiecare client într-o operă de artă ambulantă. Fiecare perie și fiecare unghie devin o pânză pentru talentul tău.

💄 Acces la practică în industrie: Liceul nostru colaborează cu saloane de înfrumusețare de renume, oferindu-ți oportunitatea de a te exersa într-un mediu profesional și de a interacționa cu clienți reali, sub supravegherea atentă a experților din domeniu.

🎓 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, vei obține un certificat de calificare profesională nivel 3 și suplimentul Europass, deschizându-ți ușile către o carieră de succes în industria frumuseții, atât în țară, cât și în străinătate.

💇‍♀️ Este momentul să-ți urmezi visul și să devii un artist al frumuseții la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! Alege să te specializezi în domeniul frizeriei, coafurii, manichiurii și pedichiurii și pregătește-te pentru o călătorie plină de creativitate și satisfacții profesionale! 💅

🌟 Calificarea Frizer- coafor- manichiurist- pedichiurist oferă pregătirea de specialitate necesară pentru prestarea serviciilor prin realizarea lucrărilor de frizerie, coafură, manichiură şi pedichiură. De asemenea, calificarea oferă pregătirea necesară pentru realizarea unor activităţi conexe lucrărilor de estetică (programarea clienţilor, relaţia cu clienţii, aprovizionarea locului de muncă etc) .


Ce înveți?

·         Lucrări estetice şi de îngrijire în manichiură şi pedichiură

·         Lucrări estetice şi de îngrijire în frizerie

·         Coafarea, decolorarea şi vopsirea părului


Care sunt beneficiile tale?

·         Posibilitatea obținerii unui loc de muncă

·         Autonomie și integrare socială

·         Experienţă practică în domeniu

·         Certificat de calificare

·         Dezvoltarea competențelor antreprenoriale

·         Servicii educaţionale de specialitate oferite de personal calificat

    ·   Pe lângă celelalte tipuri de burse (merit, socială etc), toți elevii de la școala profesională primesc o bursă tehnologică în valoare de 300 de lei/lună


Ce job poți avea?

·         Frizer

·         Coafor

·         Manichiurist

·         Pedichiurist


Evoluția în carieră

Învățământ liceal: Stilist, cosmetician 

Tehnician în turism

Clasa: a IX-a liceu seral

Număr de locuri: 28

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu (absolvenți de clasa a VIII-a ce au peste 18 ani)

Durata: 5 ani

🌍 Descoperă lumea fascinantă a turismului la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 🌟


Ești pasionat de călătorii și visezi să explorezi cele mai exotice destinații din lume? Alege să-ți transformi pasiunea într-o carieră captivantă prin calificarea de Tehnician în Turism, clasa a IX-a, liceu seral!

 

Ce te așteaptă:

✈️ Oportunități nelimitate de explorare: Vei învăța secretele industriei turismului, de la planificarea călătoriilor și organizarea pachetelor turistice, până la gestionarea serviciilor de cazare și transport.

🌟 Experiențe educaționale interactive: Vei beneficia de cursuri interactive, excursii de studiu și practică în agenții de turism și unități de cazare, pentru a-ți dezvolta abilitățile practice într-un mediu real de lucru.

🎓 Acces la resurse moderne și tehnologii de ultimă generație: Liceul nostru este echipat cu facilități moderne și programe informatice specializate, pregătindu-te pentru provocările din industria turismului în era digitală.

🌟 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, vei obține un certificat de calificare profesională nivel 3 și suplimentul Europass, deschizându-ți ușile către oportunități de angajare în agenții de turism, hoteluri, companii aeriene și multe altele.

🌍 Este momentul să îți începi călătoria către o carieră într-una dintre cele mai dinamice industrii din lume! Alege să devii un specialist în turism la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și pregătește-te să explorezi și să descoperi tot ce are de oferit această lume minunată! ✈️🌟

Tehnicianul în turism promovează şi vinde programe şi servicii turistice, planifică şi organizează servicii turistice pentru clienţi, comunică informaţii necesare clienţilor despre serviciile cazare, masă, transport, agrement, acces la atracţiile din zonă, rezolvă prompt solicitările şi reclamaţiile, în măsura competenţei lor, oferă explicaţii privind contractul cadru şi clauzele contractuale. Asistă turiştii care au aderat la oferta furnizorilor de servicii turistice, contribuie la asigurarea serviciilor contractate, întreţin un dialog permanent cu turiştii şi acţionează pentru îmbunătăţirea programelor turistice pe care le derulează/ organizează.

Absolvenții care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare profesională nivel 4 și suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.

După dobândirea calificării profesionale de nivel 4, absolvenţii îşi pot găsi un loc de muncă sau îşi pot continua studiile prin învăţământul postliceal (şcoala de maiştri sau şcoala postliceală) şi/sau prin învăţământul superior (pentru absolvenții de liceu cu diploma de bacalaureat).


Ce înveți?

·         Identifici tipurile de agenții de turism pentru a-ți alege viitorul loc de muncă

·         Organizezi o agenție de turism

·         Realizezi și promovezi oferta de produse și servicii în cadrul agenției de turism

·         Negociezi vânzarea de produse turistice (pachete de vacanță, circuite turistice, sejururi)

·         Urmărești derularea sejururilor printr-o colaborare strânsă cu prestatorii de servicii turistice

·         Devii expert în relații publice și de protocol

·         Lucrezi cu programe informaționale în turism


Care sunt beneficiile tale?

·         Efectuezi stagii de pregătire practică în agenții de turism

·         Înțelegi viața unei agenții de turism prin programul ”Firma de exercițiu” - copie fidelă a activității reale a unei firme

·         Cunoști și vizitezi obiective turistice naturale/ antropice

·         Îți dezvolți abilitatea de comunicare în mai multe limbi străine

·         Clienții tăi vor fi oameni interesanți; oamenii care călătoresc frecvent au multă experiență și povești inedite

      ·   Liceul nostru este Școală Pilot ce experimentează predarea în mod hibrid la clasele de seral și postliceal astfel două zile (luni și vineri) elevii învață online și doar trei zile fizic la școală


Ce job poți avea?

·         Agent de turism

·         Coordonator activități de agrement și animație

·         Administrator portal turistic

·         Lucrător la birouri de informații turistice sau în centre de documentare turistică

·         Lucrător hotelier

 

Evoluția în carieră

·         Învățământ postliceal - calificările: Asistent de turism-ghid, Asistent de gestiune în unități de cazare și alimentație, Asistent manager unități hoteliere

·         Învățământ superior:

-      Facultatea de Alimentație și Turism – specializările: Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Inginerie și management în turism

-     Facultatea de Științe Economice – specializarea: Economia comerțului, turismului și serviciilor

Tehnician în activități economice (contabilitate)

Clasa: a XI-a liceu seral

Număr de locuri: 28

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu

Durata: 3 ani

📊 Descoperă secretele economiei și contabilității la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 📈


Ești pasionat de cifre și vrei să înțelegi lumea complexă a afacerilor și a finanțelor? Alege să-ți construiești o carieră solidă în domeniul economic prin calificarea de Tehnician în Activități Economice (Contabilitate), clasa a XI-a, liceu seral!

 

Ce te așteaptă:

📚 Oportunități de învățare avansată: Vei explora aspecte fundamentale ale economiei și contabilității, inclusiv teoria economică, contabilitatea financiară și de gestiune, și alte concepte esențiale pentru înțelegerea mediului economic și comercial.

💼 Dezvoltare a abilităților practice: Vei avea ocazia să aplici cunoștințele teoretice în practică prin intermediul studiului de cazuri și exerciții practice, pregătindu-te pentru provocările reale din lumea afacerilor.

🌟 Acces la resurse moderne și tehnologii de ultimă generație: Liceul nostru este dotat cu facilități moderne și programe informatice specializate, oferindu-ți o pregătire actualizată pentru a răspunde cerințelor pieței de muncă în continuă evoluție.

🎓 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, vei obține un certificat de calificare profesională nivel 4 și suplimentul Europass, deschizându-ți ușile către oportunități de angajare în departamente financiare, contabile și administrative ale companiilor din diverse sectoare economice.

📊 Alege să devii un expert în economie și contabilitate la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și pregătește-te să construiești o carieră de succes într-unul dintre cele mai dinamice domenii din lumea afacerilor! 🌟📈

Tehnician în activităţi economice este o calificare ce îmbină activităţi complexe, caracterizate prin interdisciplinaritate. Astfel analizează şi valorifică oportunităţile mediului economic, promovează misiunea şi valorile firmei.

Tehnicianul în activităţi economice poate întocmi, utiliza şi analiza documente şi informaţii financiar – contabile, înregistra evenimente şi tranzacţii din activitatea economică utilizând programe informatice de contabilitate. Pe lângă activităţile specifice, tehnicianul în activităţi economice îşi dezvoltă competenţe cheie importante pentru viitoarele activităţi referitoare la comunicare în limba maternă, matematică, ştiinţe şi tehnologii noi, utilizate la locul de muncă, competenţe digitale, civice şi sociale, de asumare a iniţiativei şi dezvoltare a antreprenoriatului, interculturalitate şi învăţare pe tot parcursul vieţii.

Absolvenții care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare profesională nivel 4 și suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.

După dobândirea calificării profesionale de nivel 4, absolvenţii îşi pot găsi un loc de muncă sau îşi pot continua studiile prin învăţământul postliceal (şcoala de maiştri sau şcoala postliceală) şi/sau prin învăţământul superior (pentru absolvenții de liceu cu diploma de bacalaureat).


Ce înveți?

·         Organizezi și conduci contabilitatea unei firme

·         Întocmești documentele contabile cerute de legea contabilității

·         Folosești programe informatice de contabilitate

·         Întocmești situații financiare și le analizezi folosind cunoștințele de marketing și statistică

·         Calculezi indicatori economico-financiari și identifici cele mai bune surse de finanțare pentru societatea în care lucrezi

·         Utilizezi bilanțul contabil pentru informarea și previzionarea activității

·         Negociezi și închei contracte economice cu furnizorii


Care sunt beneficiile tale?

·         Efectuezi stagii de pregătire practică la agenți economici, în domeniul producției, comercial, bancar, financiar, asigurări

·         Înțelegi viața unei societăți comerciale prin programul ”Firma de exercițiu” - copie fidelă a activității reale a unei firme

·         Poți obține, în urma susținerii unor examene, calificarea de contabil, expert contabil

·         Poți desfășura activități pe cont propriu – ca persoană fizică autorizată sau ca persoană juridică

      ·   Liceul nostru este Școală Pilot ce experimentează predarea în mod hibrid la clasele de seral și postliceal astfel două zile (luni și vineri) elevii învață online și doar trei zile fizic la școală

Ce job poți avea?

·         Contabil

·         Referent resurse umane

·         Broker

·         Agent comercial

·         Inspector și agent financiar

·         Agent de asigurări

 

Evoluția în carieră

·         Învățământ postliceal - calificările: Asistent de gestiune, Funcționar bancar, Agent fiscal, Agent vamal

·         Învățământ superior: Facultatea de Științe Economice – specializările: Contabilitate și informatică de gestiune, Finanțe-bănci, Informatică economică, Management, Marketing

Tehnician nutriționist 

Clasa: Postliceal

Număr de locuri: 28

Admitere: înscriere pe bază de cerere și dosar direct la liceu (absolvenți 12 clase cu sau fără diplomă de Bac)

Durata: 2 ani

🥗 Explorează știința alimentației și sănătății la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși"! 🍎


Ești interesat de nutriție și vrei să îți îndrumi cariera către un domeniu care promovează sănătatea și bunăstarea? Alege să devii Tehnician Nutriționist prin clasa de postliceal de la prestigiosul nostru liceu!

 

Ce te așteaptă:

📚 Cursuri specializate în nutriție și dietetică: Vei explora principiile fundamentale ale nutriției, anatomiei și fiziologiei umane, precum și rolul nutrienților în menținerea sănătății și prevenirea bolilor.

💪 Dezvoltarea abilităților practice: Vei avea oportunitatea să aplici cunoștințele teoretice în practică prin intermediul stagii de practică și programe de voluntariat în instituții medicale și organizații de sănătate publică.

🥦 Acces la resurse moderne și tehnologii de ultimă generație: Liceul nostru este echipat cu laboratoare și facilități de ultimă oră pentru a-ți oferi o pregătire completă și actualizată conform standardelor din industria nutrițională.

🎓 Certificare recunoscută la nivel internațional: După absolvirea calificării, vei obține un certificat de calificare profesională, deschizându-ți ușile către oportunități de angajare în spitale, clinici private, centre de wellness sau instituții de cercetare și educație în domeniul nutriției.

🥑 Alege să te specializezi în nutriție și să contribui la promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat! Aplică acum pentru clasa de postliceal Tehnician Nutriționist la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" și pregătește-te să devii un expert în alimentație și sănătate! 🌟

🍏 Prin calificarea „Tehnician nutriţionist” se urmăreşte formarea la viitorii absolvenţi a unor abilităţi legate de principiile alimentare şi valoarea nutritivă a alimentelor; metodele de gastrotehnie; alimentaţia copiilor şi adolescenţilor; alimentaţia sportivilor; alimentaţia femeii gravide; alimentaţia bătrânilor; alimentaţia raţională în colectivităţi; alimentaţia în diferite boli, conceperea și întocmirea meniurilor.

🍉Pe lângă activităţile specifice, „Tehnicianul nutriţionist”, îşi va dezvolta competenţe cheie importante, prin care va desfăşura o bună comunicare, atât cu persoanele cu care intră în contact cât şi în cadrul echipei de lucru, va dezvolta competențe pentru utilizarea softurilor specifice activităţii hoteliere şi de alimentaţie, va aplica continuu tehnici de îmbunătăţire a calităţii la locul de munca

🍒Absolvenții care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare profesională nivel 5 și suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass. După dobândirea calificării profesionale de nivel 5, absolvenții își pot găsi un loc de muncă sau își pot continua studiile prin învățământul superior (pentru absolvenții de liceu cu diploma de bacalaureat).

 🍀  Liceul nostru este Școală Pilot ce experimentează predarea în mod hibrid la clasele de seral și postliceal astfel două zile (luni și vineri) elevii învață online și doar trei zile fizic la școală

Ce job poți avea?

Un tehnician nutriționist este pregătit să îndeplinească diverse roluri și să își pună în aplicare cunoștințele și abilitățile în domeniul nutriției într-o varietate de contexte. Printre ocupațiile ce pot fi practicate de un tehnician nutriționist se numără:

·         Consilier nutrițional în spitale sau clinici: Tehnicienii nutriționiști pot oferi consultanță și consiliere nutrițională pentru pacienții spitalizați sau cei care vizitează clinici medicale.

·         Consilier nutrițional în centre de sănătate sau wellness: Pot oferi sfaturi și recomandări privind alimentația sănătoasă și stilul de viață echilibrat pentru a promova sănătatea și bunăstarea generală a clienților.

·         Nutriționist în instituții de învățământ: Pot dezvolta și implementa programe de educație nutrițională pentru elevi sau studenți în școli, universități sau alte instituții de învățământ.

·         Nutriționist în centre de cercetare: Pot participa la studii și cercetări în domeniul nutriției și sănătății, contribuind la dezvoltarea cunoștințelor și la elaborarea unor politici și programe de sănătate publică.

·         Consultant nutrițional în industria alimentară: Pot oferi expertiză în dezvoltarea și promovarea produselor alimentare sănătoase, participând la elaborarea etichetelor nutriționale și oferind consultanță pentru îmbunătățirea calității produselor.

Acestea sunt doar câteva exemple de ocupații în care un tehnician nutriționist poate să își pună în aplicare cunoștințele și să contribuie la promovarea unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață echilibrat.